Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
15΄45΄4 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \nΟ κιμάς πουλερικών όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας, είναι έντονα κολλώδης και πλάθεται αρκετά δύσκολα. Για ευκολία λοιπόν φροντίζουμε να έχουμε αφήσει από πριν τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει όσο γίνεται. Τον ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά γρήγορα, για να μην προλάβει να ζεσταθεί από τα χέρια μας. Μπορούμε επίσης να λαδώνουμε κάθε τόσο τα χέρια μας για να λιπαίνεται το μείγμα και να δουλεύεται ακόμη πιο εύκολα. \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
ΥλικάΕκτέλεση
Για τα σουτζουκάκια \n
    \n
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από στήθος ή μπούτι)
  • \n
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο στον τρίφτη
  • \n
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη (ή 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες)
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • \n
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μπαχάρι)
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\nΓια τη σάλτσα ντομάτας \n
    \n
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • \n
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • \n
  • 2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • \n
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • \n
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • \n
  • 2 - 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Σουτζουκάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά (ή το ψωμί), το μαϊντανό, το κύμινο (ή το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά και γρήγορα, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου είναι αρκετά κολλώδης. Αν θέλω, τα ζυμώνω όλα μαζί στο μίξερ πάγκου. \nΠλάθω το μείγμα σε μακρουλά σουτζουκάκια και τα αραδιάζω το λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. \n \nΣάλτσα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το χυμό ντομάτας, προσθέτω 400 ml νερό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά. \nΒγάζω τα σουτζουκάκια από το φούρνο, τα μεταφέρω με προσοχή στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακινώ λίγο το σκεύος για να βραχούν, χωρίς να ανακατέψω. Μαγειρεύω για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν μέρος από τη σάλτσα. \nΣερβίρω τα σουτζουκάκια ζεστά, με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΟΤΟΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ " servings="4" prep_time="15M" cook_time="45M" total_time=" " summary="Ο κιμάς πουλερικών όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας, είναι έντονα κολλώδης και πλάθεται αρκετά δύσκολα. Για ευκολία λοιπόν φροντίζουμε να έχουμε αφήσει από πριν τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει όσο γίνεται. Τον ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά γρήγορα, για να μην προλάβει να ζεσταθεί από τα χέρια μας. Μπορούμε επίσης να λαδώνουμε κάθε τόσο τα χέρια μας για να λιπαίνεται το μείγμα και να δουλεύεται ακόμη πιο εύκολα. " print="yes" image="" ingredients="Για τα σουτζουκάκια; 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο; 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από στήθος ή μπούτι); 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο στον τρίφτη; 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό; ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη (ή 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες); ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα; ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μπαχάρι); αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; Για τη σάλτσα ντομάτας; 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο; 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ; 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη; 2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας; ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη; 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη; 2 - 3 καρφάκια γαρίφαλο; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;"]Σουτζουκάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. ; Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά (ή το ψωμί), το μαϊντανό, το κύμινο (ή το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά και γρήγορα, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου είναι αρκετά κολλώδης. Αν θέλω, τα ζυμώνω όλα μαζί στο μίξερ πάγκου. ; Πλάθω το μείγμα σε μακρουλά σουτζουκάκια και τα αραδιάζω το λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους. ; Σάλτσα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το χυμό ντομάτας, προσθέτω 400 ml νερό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά. ; Βγάζω τα σουτζουκάκια από το φούρνο, τα μεταφέρω με προσοχή στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακινώ λίγο το σκεύος για να βραχούν, χωρίς να ανακατέψω. Μαγειρεύω για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν μέρος από τη σάλτσα. Σερβίρω τα σουτζουκάκια ζεστά, με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα σουτζουκάκια
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (από στήθος ή μπούτι)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (ή 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μπαχάρι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 - 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σουτζουκάκια
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά (ή το ψωμί), το μαϊντανό, το κύμινο (ή το μπαχάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά και γρήγορα, γιατί ο κιμάς κοτόπουλου είναι αρκετά κολλώδης. Αν θέλω, τα ζυμώνω όλα μαζί στο μίξερ πάγκου.

  2. Πλάθω το μείγμα σε μακρουλά σουτζουκάκια και τα αραδιάζω το λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τα αλείφω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.

  3. Σάλτσα
  4. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Σβήνω με το χυμό ντομάτας, προσθέτω 400 ml νερό και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15 λεπτά.

  5. Βγάζω τα σουτζουκάκια από το φούρνο, τα μεταφέρω με προσοχή στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακινώ λίγο το σκεύος για να βραχούν, χωρίς να ανακατέψω. Μαγειρεύω για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν μέρος από τη σάλτσα.
    Σερβίρω τα σουτζουκάκια ζεστά, με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

Keywords: σουτζουκάκια κοτόπουλου κοκκινιστά

Σας ευχαριστώ!