Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το σκόρδο, το κύμινο, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σε ένα μέτριο μπολ βάζω το γλυκό κρασί και μουσκεύω εκεί τις φέτες ψωμιού, για 2 - 3 λεπτά. Τις στύβω πολύ καλά πάνω από το μπολ του κρασιού και τις ρίχνω στο μείγμα του κιμά.
Ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Οση ώρα το ζυμώνω, μουσκεύω τακτικά τα χέρια μου στο κρασί, έτσι ώστε το μείγμα να απορροφά σταδιακά τη νόστιμη υγρασία και να γίνει ακόμη πιο αφράτο. Πλάθω κεφτεδάκια ελαφρώς μεγάλα, με βάρος περίπου 30 γρ και στη συνέχεια τους δίνω το κλασικό μακρόστενο σχήμα που έχουν τα σουτζουκάκια.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο ώσπου η στάθμη να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, τηγανίζω τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια (ή τις τριμμένες ντομάτες), τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα σουτζουκάκια σε ένα μέτριο ταψί, σε μονή στρώση και τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα σουτζουκάκια για 35 - 40 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.
Σας ευχαριστώ!