Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα και μπούκοβο βελουτέ

Σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα και μπούκοβο βελουτέ
Υλικά
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1.500 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.

  2. Ρίχνω όλα τα λαχανικά μαζί, αλατίζω και σοτάρω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνω το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το σκόρδο (αν το θέλετε), ανακατεύω και προσθέτω το ζωμό λαχανικών.

  3. Βράζω τη σούπα για 30-35 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος που θα κόψετε τα λαχανικά) μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαδάκια θυμαριού και τα δαφνόφυλλα. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις στο μπλέντερ) και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Επαναφέρω την σούπα στη φωτιά και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά.

  5. Σερβίρω τη σούπα πασπαλίζοντας με το μπούκοβο και λίγο φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.

Keywords: σούπα γλυκοπατάτας με τυρί κρέμα,μπούκοβο βελουτέ

Σας ευχαριστώ!