Print Options:

Σούπα αρακά με σάλτσα γιαουρτιού βελουτέ

Σούπα αρακά με σάλτσα γιαουρτιού βελουτέ
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 10 mins Rest Time: 2 hrs Total Time: 2 hrs 25 mins
Servings 6
Υλικά
  • 2 συσκευασίες αρακάς Μπάρμπα Στάθης, 450 γρ.
  • 45 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 800 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 6 φέτες μπέικον, ψημένες μέχρι να γίνουν τραγανές
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την σάλτσα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι (ή μηλόξιδο)
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 1 συσκευασία σαλάτα Τραγανή, Μπάρμπα Στάθης, με λάχανο και καρότο
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω το πράσο και το κρεμμύδι. Αλατίζω και σοτάρω για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον αρακά, απευθείας από την κατάψυξη, και ανακατεύω για 3 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό, τον κουρκουμά και το τζίντζερ. Αλατοπιπερώνω και αφήνω την αρακά να βράσει για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω την πολτοποίηση μέχρι να γίνει μια απαλή, κρεμώδης σούπας. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτω λίγο ζωμό ακόμη. Αφήνω τη σούπα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  4. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Σερβίρω τη σούπα στα πιάτα ή σε κούπες με 1 μεγάλη κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού και μια φέτα, τραγανό μπέικον.

  7. Πλένω καλά το μήλο, αφαιρώ τους πυρήνες και το κόβω σε λεπτές φέτες. Βάζω την τριπλοπλυμμένη & έτοιμη προς κατανάλωση σαλάτα σε ένα μπολ και προσθέτω τις φέτες μήλου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω σε αργή ροή το ελαιόλαδο ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια πλούσια βινεγκρέτ. Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω μαζί με τη δροσερή σούπα βελουτέ.

Keywords: σούπα αρακά με σάλτσα γιαουρτιού βελουτέ
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/soupa-araka-me-saltsa-giaourtiou-veloute/

Σας ευχαριστώ!