Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζω τα φρούτα από το σακουλάκι τους, όπως είναι κατεψυγμένα, με τον πάγο τους και προσθέτω τη ζάχαρη και τους αδειανούς λοβούς της βανίλιας. Σιγοβράζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 - 15 λεπτά, φροντίζοντας να τα ανακατεύω προσεκτικά και να μην τα παραβράσω, ώστε να μείνουν τα φρούτα ολόκληρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου. Πάνω στη λαδόκολλα τοποθετώ τα 6 τσέρκια και τα ντύνω και αυτά στο εσωτερικό τους με λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει 1 - 2 εκ. πάνω από τα χείλη κάθε σκεύους.
Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας στα τσέρκια και τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν (στο κέντρο τους θα είναι σχεδόν ρευστά).
Τα βγάζω αμέσως από το φούρνο, ανοίγω γρήγορα (αλλά προσεκτικά) τα τσέρκια και αφαιρώ τις λαδόκολλες. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.
Σας ευχαριστώ!