Print Options:

Σολομός σε σφολιάτα

Σολομός σε σφολιάτα
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 500 γρ. φιλέτο σολομού, χωρίς δέρμα
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό, για το άλειμμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο (ή 200°C στις αντιστάσεις).
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω την κάπαρη, το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το αλείφω με λίγο από το χτυπημένο αυγό. Βάζω το φιλέτο του ψαριού στο κέντρο και σκεπάζω με το μείγμα του σπανακιού. Καλύπτω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω στις άκρες για να κολλήσει. Κόβω με ένα μαχαίρι όση σφολιάτα περισσεύει και με ένα πηρούνι, πιέζω τις άκρες για να ενωθούν καλά.

  3. Σολομός σε σφολιάτα

    Αλείφω το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και με ένα μαχαίρι κάνει διακοσμητικές χαρακιές. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!