Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γ. βούτυρο + λίγο ακόμη για το ταψί
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το ταψί
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. καλής ποιότητας κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24-26 εκ.

  2. Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, προσέχοντας να μην έρχεται σε επαφή ο πυθμένας του μπολ με το νερό. Ανακατεύω τα υλικά του μπολ με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και έχω ένα βελούδινο μείγμα (εναλλακτικά, τα λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων). Βγάζω το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτω στο μείγμα τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει και αφήνω το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

  3. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά.

  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω για 22 - 25 λεπτά, έτσι ώστε να κάνει μια κρούστα εσωτερικά, αλλά μέσα να παραμείνει λασπώδες.  Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφήνω το γλυκό να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρω.

  5. Για το γλάσο
  6. Ζεσταίνω σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) την κουβερτούρα, το βούτυρο και το νερό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα παχύρευστο, βελούδινο μείγμα.

  7. Βάζω το γλυκό σε μια σχάρα ή μέσα σε πιατέλα και το περιχύνω με το γλάσο. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: σοκολατόπιτα, σοκολάτα, chocolate,

Σας ευχαριστώ!