Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο και λουκούμι τριαντάφυλλο

Σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο και λουκούμι τριαντάφυλλο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 230 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα.
    Βάζω τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα λιώνω σε μπεν μαρί. Δηλαδή, γεμίζω μια μικρή κατσαρόλα με νερό και το αφήνω να πάρει βράση. Τοποθετώ το μπολ επάνω από την κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην αγγίζει ο πάτος του μπολ το νερό που βράζει. Έτσι, με τη βοήθεια του ατμού που παράγει το νερό, λιώνω τη σοκολάτα.

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το χυμό και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω.

  3. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτω τα λουκούμια. Ανακατεύω για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα.

  4. Βουτυρώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μείγμα.
    Ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο,λουκούμι τριαντάφυλλο

Σας ευχαριστώ!