Print Options:

Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο

Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 50 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 2 hrs 10 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
    Για το κέικ
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150+50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσο, σκόνη
  • 60 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. νερό καυτό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 120 ml κρέμα γάλακτος, Arla
  • 70 ml σπορέλαιο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 400-450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Επιπλέον υλικά
  • κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
    Για το κέικ
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 20x12 εκ. και στρώνω στη βάση μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, τα 150 γρ. ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τον καφέ και το αλάτι.

  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την σοκολάτα, τα 50 γρ. ζάχαρη και προσθέτω το καυτό νερό. Το αφήνω για 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμμώδες μείγμα.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά και χτυπάω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο και ανακατεύω. Ρίχνω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω για 50 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν δω ότι βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και το αναποδογυρίζω σε μια σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  6. Για την βουτυρόκρεμα
  7. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το φτερό για 6-8 λεπτά (σταματώντας 1-2 φορές για να ξεκολλήσω το βούτυρο από τα τοιχώματα του μπολ) μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω σταδιακά την άχνη συνεχίζοντας να δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή βουτυρόκρεμα. Τέλος, προσθέτω το εκχύλισμα αμυγδάλου και μόλις ενωθεί στην κρέμα, σταματάω το μίξερ και προσθέτω το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω με μια μαρίζ και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  8. Για τη συναρμολόγηση
  9. Με ένα μαχαίρι, κόβω το επάνω κομμάτι του κέικ για να γίνει ίσιο και κατόπιν το κόβω σε δύο κομμάτια.

  10. Σοκολατένια τούρτα με βουτυρόκρεμα και κερασάκια μαρασκίνο

    Απλώνω στο κάτω κομμάτι την μισή βουτυρόκρεμα και καλύπτω με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Τέλος, απλώνω την υπόλοιπη κρέμα σε όλο το κέικ. Στολίζω με τα κερασάκια και βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Keywords: τούρτα, σοκολάτα, μαρασκίνο, κερασάκια, βουτυρόκρεμα, γιορτινή, ανοιξιάτικη, εύκολη,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/sokolatenia-tourta-me-boutirokrema-kai-maraskino/

Σας ευχαριστώ!