ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ
Προετοιμασία: 1 ώρα - Ψήσιμο: 10´ - Μερίδες: 12
ΥΛΙΚΑ 28-30 γαλλικές πατατούλες 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα 30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τις πατάτες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους 1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3-4 κλαδάκια θυμάρι (φύλλα) 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή 2 κουτ. σούπας πελτέ 120 ml κρασί κόκκινο 250 ml ζωμό κότας 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γιαούρτι, για το σερβίρισμα Σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σε μια κατσαρόλα βάζω τις πατατούλες. Αλατίζω και τις αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τις στραγγίζω σε σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τον κιμά και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αποβάλλει τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τον πελτέ, τον ζωμό κότας, ανακατεύω και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Χαράζω τις πατάτες στη μέση (δεν τις κόβω εντελώς) και με προσοχή αφαιρώ λίγη από τη σάρκα τους. Γεμίζω τις πατάτες μέχρι επάνω, με το μείγμα του κιμά και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι που έχω στρώσει αρκετό τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο (για να τις κρατάει σταθερά ίσιες). Πασπαλίζω με το τσένταρ και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.BROWNIE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
Προετοιμασία: 20´ - Ψήσιμο: 25´-30´ - Ποσότητα: 8-10
ΥΛΙΚΑ 120 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη 90 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας 225 γρ. ζάχαρη 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ανθός αλατιού Για τα καραμελωμένα φουντούκια 150 γρ. φουντούκια ψημένα & αποφλοιωμένα 100 γρ. ζάχαρη Ανθό αλατιού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζω με λίγο ανθό αλατιού, και με ένα πηρούνι «αραιώνω» τα φουντούκια. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και σπάω σε κομμάτια. Για το brownie: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω μια τετράγωνη φόρμα 20x20 εκ. Βάζω σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Για το τέλος, προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα, πασπαλίζω με λίγο ανθό αλατιού και ψήνω για 25-30 λεπτά. Το γλυκό πρέπει να είναι στεγνό εξωτερικά και υδαρό στο εσωτερικό του. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.Σας ευχαριστώ!