Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο σιρόπι.
Zεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αδειάζω την κρέμα στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Την αφήνω εκτός ψυγείου μέχρι την ώρα που θα την σερβίρω.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, το Arla protein και τους σπόρους της βανίλιας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Πιάνω ένα φύλλο και το τοποθετώ τσαλακωτά μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο. Ραντίζω με λίγο βούτυρο και βάζω ακόμη ένα φύλλο επάνω στο πρώτο.
Aπλώνω ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας, το ραντίζω με βούτυρο και πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα. Τσαλακώνω το φύλλο σε ένα είδος μπάλας και το τοποθετώ επάνω στα στρωμένα φύλλα στη φόρμα. Το δεύτερο φύλλο το ραντίζω με βούτυρο και το φτιάχνω μπαλάκι χωρίς όμως να ρίξω σοκολάτα. Συνεχίζω να δημιουργώ εναλλάξ «μπάλες» φύλλου μέχρι να γεμίσω τη φόρμα. Ραντίζω με όσο βούτυρο έχει απομείνει και περιχύνω με την κρέμα.
Ψήνω την πίτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Αφήνω την πίτα να σταθεί για 2 ώρες και σερβίρω με την σος σοκολάτας.
Σας ευχαριστώ!