Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατοπιτάκια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Σφολιατοπιτάκια με κοτόπουλο και μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 400 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 220 γρ. ARLA φρέσκο τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ARLA mozzarella, τριμμένη
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές, χοντρές φέτες (χρειάζονται 6 φέτες)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη 1 κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι να καβουρδιστούν. Προσθέτω τους κύβους του κοτόπουλου και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά. Αλατίζω και πασπαλίζω με τα μισά μυρωδικά. Αφήνω το κοτόπουλο στην άκρη να κρυώσει.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολάκι βάζω το υπόλοιπο βούτυρο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ανακατεύω με ένα κουτάλι για να ενωθούν.

  3. Βουτυρώνω 6 βαθιές θήκες για μάφινς και τοποθετώ σε κάθε θήκη από 1 χοντρή φέτα ντομάτας. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και με ένα στρογγυλό τσέρκι κόβω 12 κύκλους. Βάζω τα 6 φύλλα σφολιάτας στις θήκες και πιέζω για να κολλήσουν στην ντομάτα και στα τοιχώματα. Ανακατεύω το κοτόπουλο με το τυρί κρέμα και την μοτσαρέλα και γεμίζω τα μάφινς. Σκεπάζω με τα άλλα 6 κομμάτια σφολιάτας και πιέζω λίγο για να κολλήσουν στην γέμιση και στο κάτω φύλλο που βρίσκεται μέσα στη θήκη. Αλείφω με το μείγμα του βουτύρου και ψήνω για 50 λεπτά.

  4. Βγάζω τα μάφινς από το φούρνο, τα αφήνω για 10 λεπτά και τα αναποδογυρίζω σε ένα ξύλο κοπής.

Keywords: σφολιατοπιτάκια με κοτόπουλο,μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!