Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατάκια με λουκάνικο

Σφολιατάκια με λουκάνικο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 18
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας –όχι λιπαρά-κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουτ .σούπας γάλα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Κόβω το φύλλο σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 4-5 εκατοστών, όσο δηλαδή είναι και τo μήκος των λουκάνικων. Τη κάθε λωρίδα φύλου, τη κόβω σε τρία κομμάτια. Tο κάθε κομμάτι το λαδώνω και το πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί. Στην άκρη του κάθε κομματιού βάζω το λουκάνικο και το τυλίγω σε ρολάκι  εγκλωβίζοντας  μέσα το λουκάνικο.

  2. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετώ τα σφολιατολουκανικάκια σε λαδωμένο ταψί ή σε λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάω με ένα πιρούνι τους κρόκους με το γάλα. Αλείφω τα ρολάκια με το μίγμα αυτό. Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 20 λεπτά.

Keywords: σφολιατακια με λουκανικο

Σας ευχαριστώ!