Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιατάκια με κρέμα λεμόνι και ρόδι

Σφολιατάκια με κρέμα λεμόνι και ρόδι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 24
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 4 κρόκους αυγών, χτυπημένους
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 345 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Σπόρους από 1 ρόδι
  • 1 αυγό, για επάλειψη
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Λίγο βούτυρο για τις φόρμες
  • Λίγο αλεύρι για τις φόρμες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά και πασπαλίζω με αλεύρι 12 θήκες για μάφινς (αν έχω δύο ταψάκια για μάφινς προετοιμάζω 24 θήκες για μάφινς).

  2. Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και κόβω με κουπάτ μαργαρίτα 24 φύλλα. Μεταφέρω τα σφολιατάκια-μαργαρίτες στις θήκες των μάφινς, πιέζω ελαφρά στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να μη χαλάσω το σχήμα τους και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  3. Για την κρέμα
  4. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βάζω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός (όχι να πήξει). Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη μισή ποσότητα του μείγματος στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν. Αδειάζω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για να κρυώσει.

  5. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη τα σφολιατάκια και τα γεμίζω με κρέμα λεμονιού. Απογεμίζω με σπόρους ροδιού και σερβίρω.

Keywords: σφολιατάκια κρέμα λεμόνι ρόδι

Σας ευχαριστώ!