Print Options:

Σφολιάτα «πλεξούδα» με σολομό

Σφολιάτα «πλεξούδα» με σολομό
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 35 35 mins Total Time: 45 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. καπνιστό σολομό
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας, και με το πλάστη το ανοίγω για να γίνει πιο πλατύ και ίσιο. Ρίχνω με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα και το απλώνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.

  2. Στρώνω τις φέτες του σολομού σε όλη την επιφάνεια και τυλίγω τη σφολιάτα (από την μακριά πλευρά) σε μακρόστενο μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό, κατά μήκος στη μέση. Σταυρώνω τα δύο κομμένα κομμάτια σε πλεξούδα. Μεταφέρω την πλεξούδα σε ένα αντικολλητικό χαρτί, και κατόπιν σε μια μακρόστενη φόρμα. Ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δω ότι πάρει πολύ χρώμα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο.

Keywords: Σφολιάτα,πλεξούδα,με,σολομό

Σας ευχαριστώ!