Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σφολιάτα με κάστανο και σοκολάτα

Σφολιάτα με κάστανο και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου, Ζύμη Ψαχνών
  • 1 ασπράδι, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. πουρέ κάστανο (θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο και κρύο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Καραμελωμένα φουντούκια
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζω τον πουρέ κάστανο σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το λιωμένο βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας, τα φουντούκια, το αυγό, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

  2. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτα και το αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αδειάζω στο κέντρο της σφολιάτας. Απλώνω τη γέμιση αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από την περιφέρεια. Αλείφω με χτυπημένο αυγό τα 2 εκατοστά της περιμέτρου και αφήνω τη σφολιάτα στην άκρη. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί και με το ροδάκι, «κόβω» την σφολιάτα, δημιουργώντας ένα διάτρητο σχέδιο. Σηκώνω με προσοχή την σφολιάτα μαζί με το χαρτί και καλύπτω την γέμιση. Πιέζω στις άκρες για να κολλήσει καλά.

  3. Μεταφέρω την πίτα (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω την πίτα με το ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  4. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την σφολιατόπιτα να κρυώσει σε σχάρα.

  5. Βάζω στο μούλτι λίγα καραμελωμένα φουντούκια και τα θρυμματίζω. Σκορπίζω τα φουντούκια επάνω στην πίτα και κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.

  6. Καραμελωμένα φουντούκια
  7. Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει (περίπου 8 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω γρήγορα για να αλειφθούν με την καραμέλα. Αδειάζω σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και αφήνω την καραμέλα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Keywords: σφολιάτα με κάστανο,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!