Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σάντουιτς με παστουρμά και λιαστές ντομάτες

Σάντουιτς με παστουρμά και λιαστές ντομάτες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 7 λεπ Total Time: 17 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 150 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 5 φλιτζ. τσαγιού μαρούλι, ψιλοκομμένο (ή ρόκα ή φρέσκο σπανάκι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 600 γρ. παστουρμά
  • 4 ατομικά φραντζολάκια τις αρεσκείας σας (με σουσάμι, πολύσπορα, τσιαπάτα κ.λπ.)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνω με το ξίδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ψιλοκομμένο μαρούλι (ή τη ρόκα ή το σπανάκι), το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

  3. Κόβω κάθε φρατζολάκι στη μέση και στα μισά κομμάτια απλώνω 1 - 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της λιαστής ντομάτας. Μοιράζω από πάνω τις φέτες παστουρμά και τις σκεπάζω με το μείγμα του μαρουλιού. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού, πιέζω ελαφρώς και σερβίρω.

Keywords: σαντουιτς με παστουρμα λιαστες ντοματεσ

Σας ευχαριστώ!