Print Options:

Σαλιγκάρια με τραχανά

Σαλιγκάρια με τραχανά
Cooking Method
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 50 50 mins Total Time: 1 hr 20 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 180 γρ. τραχανά, Ήλιος
  • 500 γρ. χοχλιούς (σαλιγκάρια)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω με ένα μαχαίρι το κέλυφος των σαλιγκαριών και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρώ τη μεμβράνη που έχει δημιουργηθεί στο άνοιγμα τους. Ελέγχω αν υπάρχουν νεκρά σαλιγκάρια και τα πετάω. Σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό ρίχνω τα σαλιγκάρια και τα βράζω για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Τα σουρώνω σε σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά για να φύγουν τυχόν υπολείμματα.

  2. Σαλιγκάρια με τραχανά

    Σε μια καθαρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω τα σαλιγκάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνω τις ντομάτες, τον πελτέ και το μετρημένο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά. Ρίχνω τον τραχανά, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το μαγείρεμα για 30 λεπτά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τον τραχανά να τραβήξει τα υγρά και σερβίρω με λίγα φύλλα δεντρολίβανο.

Keywords: σαλιγκάρια, τραχανάς, παραδοσιακό, χοχλιοί, ντομάτα, δεντρολίβανο,

Σας ευχαριστώ!