Print Options:

Σαλάτα με σπανάκι και κρεμοκεφτεδάκια λακέρδας

Σαλάτα με σπανάκι και κρεμοκεφτεδάκια λακέρδας
Ratings 5 from 1 votes
Courses
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και στεγνωμένο καλά
  • 200 γρ. λακέρδα, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ενώνω το τυρί κρέμα, το τριμμένο καρότο, την λακέρδα, τον άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.

  2. Ετοιμάζω τη βινεγκρέτ: σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω πρώτα τα στερεά υλικά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, μετά τα όξινα, το μηλόξυδο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.

  3. Σε μια πιατέλα βάζω το σπανάκι, ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

  4. Βγάζω τη κρέμα από το ψυγείο, φοράω γάντια κουζίνας μιας χρήσεως και σχηματίζω μπαλάκια.

  5. Βάζω τα λακερδοκεφτεδάκια πάνω στο σπανάκι και περιχύνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
    Σερβίρουμε αμέσως.

Keywords: σαλατα σπανακι λακερδα

Σας ευχαριστώ!