<!-- [lt_recipe name="ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ" servings="4-6" prep_time="20M" summary="Τη σάλτσα γιαουρτιού μπορούμε να ετοιμάσουμε από νωρίς και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο δροσερή." print="yes" ingredients="2 ώριμα αλλά σχετικά μαλακά αβοκάντο;χυμός από 1 λεμόνι;400 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένα καθαρισμένα), καλά πλυμένα και στεγνωμένα;1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες;15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση;Για τη σάλτσα γιαουρτιού;½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι;40 ml ελαιόλαδο;1 κουτ. γλυκού μουστάρδα;1 κουτ. γλυκού μέλι;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι" ]Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της και αφήνω στο ψυγείο.;Σαλάτα: Καθαρίζω τα αβοκάντο, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και ραντίζω αμέσως τη σάρκα τους με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.;Σε μια φαρδιά πιατέλα βάζω τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα κομμένα ντοματίνια. Ανακατεύω απαλά.;Ραντίζω τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->