Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και ντοματίνια

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 ώριμα αλλά σχετικά μαλακά αβοκάντο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (ζυγισμένα καθαρισμένα), καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σάλτσα
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά της και αφήνω στο ψυγείο.

  2. Σαλάτα
  3. Καθαρίζω τα αβοκάντο, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και ραντίζω αμέσως τη σάρκα τους με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.

  4. Σε μια φαρδιά πιατέλα βάζω τα φύλλα σπανακιού, τις φέτες του αβοκάντο, τις ροδέλες του κρεμμυδιού και τα κομμένα ντοματίνια. Ανακατεύω απαλά.
    Ραντίζω τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα με αβοκάντο

Σας ευχαριστώ!