Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαγανάκι αρακά με ντοματίνια, μανούρι και δυόσμο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. αρακά Bonduelle
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. μανούρι, κομμένο σε κύβους
  • φυλλαράκια από 3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω την πάπρικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ και τον αρακά και συνεχίζω να ανακατεύω σε δυνατή φωτιά.

  2. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 1 λεπτό. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μανούρι και χωρίς να ανακατέψω αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνω τα ντοματίνια και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το δυόσμο και ανακινώ το τηγάνι.

  3. Σερβίρω το σαγανάκι ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο πετιμέζι.

Keywords: σαγανακι αρακα ντοματινια

Σας ευχαριστώ!