Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο και πιπεριές Φλωρίνης
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 6 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα ρολά
  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι και στραγγισμένες), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml λευκό γλυκό κρασί
  • 400 ml ζωμός κοτόπουλου
  • Για τη γέμιση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • ½ φλιτζ. ντοματίνια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Κοτόπουλο
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στη μέση ώστε να αποκτήσω 4 κομμάτια. Τα απλώνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, τα σκεπάζω με ένα δεύτερο κομμάτι και τα κοπανίζω καλά με το ειδικό σφυράκι για κρέας (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό και βαρύ πλάστη), μέχρι να λεπτύνουν, να μαλακώσουν ελαφρώς και να απλώσουν.

  2. Τα αλατοπιπερώνω, τα πασπαλίζω με το τζίντζερ και τη ρίγανη και τα αφήνω κατά μέρος.

  3. Γέμιση
  4. Σε ένα μπολ βάζω τη φέτα, το ανθότυρο, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  5. Ρολά
  6. Ανακατεύω πολύ καλά το μείγμα γέμισης, το μοιράζω στα φιλέτα, το απλώνω με τη ράχη ενός κουταλιού και από πάνω μοιράζω τις λωρίδες πιπεριάς. Τυλίγω κάθε φιλέτο σε ρολό και δένω με σπάγκο μαγειρικής σε δυο-τρία σημεία.

  7. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα τυλιγμένα ρολά για 2 - 3 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζω λίγο και τα σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σε εκείνο το σημείο και συνεχίζω να τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού.

  8. Σβήνω με το κρασί, μαγειρεύω για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό. Τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω τα ρολά για 35 - 40 λεπτά περίπου, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο ακόμη ζωμό ή νερό ώστε να μείνει λιγοστή και δεμένη σάλτσα στο τέλος.

  9. ΣερβίρωΣερβρίρω με ταλιατέλες το εύκολο ρολό κοτόπουλο με ανθότυρο και πιπεριές φλωρίνης

    Τα σερβίρω ζεστά, με τη σάλτσα τους. 

    Αν θέλω, συνοδεύω με ταλιατέλες απλές, πράσινες (σπανακιού) ή ανάμεικτες.
Keywords: ρολό κοτόπουλο, ανθοτυρο, πιπεριά Φλωρίνης

Σας ευχαριστώ!