Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τον κιμά. Τον καβουρδίζω ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς, προσθέτω τα μπαχαρικά και συνεχίζω το ανακάτεμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τον πελτέ και ανακατεύω για να καβουρδιστεί και να μοσχομυρίσει. Ρίχνω το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα για να μαραθούν τα λαχανικά. Ρίχνω το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τον κιμά να κρυώσει εντελώς.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες (πάχους περίπου ½ εκ.).
Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και σκορπίζω την τριμμένη μοτσαρέλα και πασπαλίζω με λίγα από τα ίδια μπαχαρικά που έχω χρησιμοποιήσει και στον κιμά (πάπρικα, τζίντζερ, κύμινο). Στρώνω από πάνω τις μελιτζάνες, φροντίζοντας η μια να μισοκαλύπτει την άλλη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο στρώμα μελιτζάνας. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και προσθέτω αλατοπίπερο. Με ένα πινέλο αλείφω τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και τις ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο, ρίχνω τον σοταρισμένο κιμά και τον απλώνω για να καλύψω όλες τις μελιτζάνες. Βάζω τα μπαστουνάκια μοτσαρέλα στην άκρη και χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί της λαμαρίνας, τυλίγω σε ρολό. Το μεταφέρω σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη.
Σας ευχαριστώ!