Print Options:

Ρολό φρούτων στο φούρνο (Στρούντελ)

Ρολό φρούτων στο φούρνο
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 45 45 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 6 φύλλα κρούστας λεπτά, για γλυκά (ή 6 φύλλα Βηρυτού)
  • 100 ml ελαιόλαδο (ή 150 γρ. λιωμένο βούτυρο), για το άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 μέτρια κόκκινα μήλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες, ξανθές ή μαύρες
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα, χονδροσπασμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 3 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
Εκτέλεση
    Γέμιση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τις μπανάνες, τα μήλα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα. Την προσθέτω στο μπολ με τα φρούτα και ανακατεύω με ανάλαφρες κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα.

  2. Ρολό
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (ή Βηρυτού) και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Στη μία από τις μακριές πλευρές των φύλλων απλώνω κατά μήκος το μείγμα της γέμισης και τυλίγω τα φύλλα προσεκτικά σε σχετικά σφικτό ρολό. Το βάζω στο ταψί, με τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω, το αλείφω καλά με λάδι (ή βούτυρο) και το ψήνω για 45 λεπτά.

  4. Ρολό φρούτων στο φούρνο

    Το βγάζω από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια σχάρα και το αφήνω να κρυώσει καλά. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: ρολο φρουτων στο φουρνο (στρουντελ)

Σας ευχαριστώ!