Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, με πέστο από θυμάρι

Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, με πέστο από θυμάρι
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
20΄2 ώρες6 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Εχει σημασία να επιλέξετε φρέσκα και όχι ξερά μυρωδικά γιατί έχουν ασύγκριτα καλύτερο άρωμα. Αν δεν βρείτε θυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια μαντζουράνα.
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 1½ κιλού χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • \n
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\nΓια το πέστο θυμαριού \n
    \n
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • \n
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • \n
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • \n
  • 1 καλογεμισμένο φλιτζ. τσαγιού από φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού (αναζητήστε γλαστράκια ή ματσάκια φρέσκου και αποφύγετε το ξερό γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση)
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη (ή πικάντικη γραβιέρα)
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • \n
\n
Για το πέστο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρω, αδειάζω το τηγάνι στο μπλέντερ και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάω καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο το δυνατόν πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη. \n \nΓια το ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το αλατοπιπερώνω και απλώνω στην επιφάνειά του το πέστο. Τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό και το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής. \nΖεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ρολό για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Αποσύρω από τη φωτιά. \nΣε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνω δύο φύλλα λαδόκολλας το ένα επάνω στο άλλο. Βάζω το ροδισμένο ρολό στο κέντρο τους και γύρω-γύρω ρίχνω το λιγοστό υγρό της κατσαρόλας. Τυλίγω καλά το ρολό με τις δύο λαδόκολλες, ώστε να μην χαθούν τα υγρά στο ψήσιμο. Δένω το πκέτο με σπάγκο και το βάζω σε ένα ρηχό ταψί. \nΨήνω το ρολό στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό και ζουμερό, καθώς είναι κλεισμένο στο πακέτο. Το βγάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί, έτσι όπως είναι, πακεταρισμένο, για 20 λεπτά. \nΚόβω με προσοχή τους σπάγκους του πακέτου και αφαιρώ τις λαδόκολλες με προσοχή, μέσα σε μια πιατέλα (για να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί). Μετά κόβω προσεκτικά και τους σπάγκους του ρολού, το κόβω σε φέτες και το περιχύνω με τα υγρά του πακέτου.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΘΥΜΑΡΙΟΥ " servings="6 μερίδες" prep_time="20M" cook_time="2H" total_time=" " summary=" Εχει σημασία να επιλέξετε φρέσκα και όχι ξερά μυρωδικά γιατί έχουν ασύγκριτα καλύτερο άρωμα. Αν δεν βρείτε θυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια μαντζουράνα. " print="yes" image="" ingredients="1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 1½ κιλού χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι); ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; Για το πέστο θυμαριού; ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο; 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα; 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες; 1 καλογεμισμένο φλιτζ. τσαγιού από φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού (αναζητήστε γλαστράκια ή ματσάκια φρέσκου και αποφύγετε το ξερό γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση); 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα; ½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη (ή πικάντικη γραβιέρα); αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη;"]Για το πέστο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρω, αδειάζω το τηγάνι στο μπλέντερ και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάω καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο το δυνατόν πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη. ; Για το ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. ; Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το αλατοπιπερώνω και απλώνω στην επιφάνειά του το πέστο. Τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό και το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής. ; Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ρολό για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Αποσύρω από τη φωτιά. ; Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνω δύο φύλλα λαδόκολλας το ένα επάνω στο άλλο. Βάζω το ροδισμένο ρολό στο κέντρο τους και γύρω-γύρω ρίχνω το λιγοστό υγρό της κατσαρόλας. Τυλίγω καλά το ρολό με τις δύο λαδόκολλες, ώστε να μην χαθούν τα υγρά στο ψήσιμο. ; Δένω το πακέτο με σπάγκο και το βάζω σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνω το ρολό στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό και ζουμερό, καθώς είναι κλεισμένο στο πακέτο. ; Το βγάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί, έτσι όπως είναι, πακεταρισμένο, για 20 λεπτά. Κόβω με προσοχή τους σπάγκους του πακέτου και αφαιρώ τις λαδόκολλες με προσοχή, μέσα σε μια πιατέλα (για να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί). Μετά κόβω προσεκτικά και τους σπάγκους του ρολού, το κόβω σε φέτες και το περιχύνω με τα υγρά του πακέτου.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι, περίπου 1½ κιλού χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο θυμαριού
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 καλογεμισμένο φλιτζάνι από φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού (αναζητήστε γλαστράκια ή ματσάκια φρέσκου και αποφύγετε το ξερό γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση)
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (ή πικάντικη γραβιέρα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρω, αδειάζω το τηγάνι στο μπλέντερ και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάω καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο το δυνατόν πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη.

  2. Για το ρολό
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το αλατοπιπερώνω και απλώνω στην επιφάνειά του το πέστο. Τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό και το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.

  4. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ρολό για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνω δύο φύλλα λαδόκολλας το ένα επάνω στο άλλο. Βάζω το ροδισμένο ρολό στο κέντρο τους και γύρω-γύρω ρίχνω το λιγοστό υγρό της κατσαρόλας. Τυλίγω καλά το ρολό με τις δύο λαδόκολλες, ώστε να μην χαθούν τα υγρά στο ψήσιμο. Δένω το πκέτο με σπάγκο και το βάζω σε ένα ρηχό ταψί.

  6. Ψήνω το ρολό στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό και ζουμερό, καθώς είναι κλεισμένο στο πακέτο. Το βγάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί, έτσι όπως είναι, πακεταρισμένο, για 20 λεπτά.

  7. Κόβω με προσοχή τους σπάγκους του πακέτου και αφαιρώ τις λαδόκολλες με προσοχή, μέσα σε μια πιατέλα (για να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί). Μετά κόβω προσεκτικά και τους σπάγκους του ρολού, το κόβω σε φέτες και το περιχύνω με τα υγρά του πακέτου.

Keywords: ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα

Σας ευχαριστώ!