Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρολάκια κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

Ρολάκια κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα
<!-- [lt_recipe name=|ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ| servings=|4| prep_time=|20M| cook_time=|1H| summary=|Κυριακάτικο, οικογενειακό φαγάκι με ελαφρύ κοτόπουλο και νόστιμα λαχανικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανικά ανάλογα με τα γούστα σας και την εποχή… Κολοκύθα, παντζάρια, ρέβες το φθινόπωρο και το χειμώνα και το καλοκαίρι, κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες…| print=|yes| ingredients=|Για τα ρολάκια;2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με το δέρμα;600 γρ. φιλέτο από μπούτι;200 γρ. κεφαλοτύρι, σε λεπτές φέτες;2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή;1 κουτ. γλυκού κάρι;Αλάτι, πιπέρι;Για τα λαχανικά;1 γλυκοπατάτα;1 μεγάλη πατάτα;3 καρότα;1 κόκκινο μήλο;2-3 κλωναράκια σέλερι;1 λάιμ;2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή;2 κουτ. γλυκού κάρι;Χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι;60 ml ελαιόλαδο;4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη;Αλάτι, πιπέρι| ]Για τα ρολάκια: Ζητάω από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκκαλο από το στήθος αφήνοντας το εξωτερικό δέρμα. Πλένω καλά τα κρέατα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα στήθια οριζόντια στη μέση ανοίγοντάς τα σαν βιβλίο. Τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά, και χτυπάω λίγο με τον μπάτη για να γίνουν πιο λεπτά και πιο πλατιά. Το ίδιο κάνω και με τα φιλέτα από μπούτι (τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα και τα χτυπάω λίγο να γίνουν πιο λεπτά). Στρώνω το πρώτο φιλέτο στήθος και το «επεκτείνω» προσθέτοντας 1-2 κομμάτια από το μπούτι έτσι ώστε να σχηματίσω ένα παραλληλόγραμμο. Αλατοπιπερώνω, αλείφω με 1 κουταλιά μουστάρδα και πασπαλίζω με κάρι. Στρώνω τις μισές φέτες κεφαλοτύρι και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό, από την μεριά που έχω απλώσει το μπούτι και να καταλήξω στο τέλος το δέρμα του στήθους να είναι στην εξωτερική πλευρά και να καλύπτει όλο το ρολό. Το βάζω στο ειδικό δίχτυ (αν δεν έχω, το δένω με σπάγκο μαγειρικής). Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.;Για το φαγητό: Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά (γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότα, σέλερι) και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Πλένω το μήλο, αφαιρώ τους πυρήνες και το κόβω στα τέσσερα.;Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κάρι, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Βυθίζω πρώτα τα ρολάκια κοτόπουλο για να «βραχούν» και τα μεταφέρω στην ηλεκτρική γάστρα Sencor. Ρίχνω στο μπολ όλα τα λαχανικά και το μήλο και ανακατεύω με τα χέρια μου. Αδειάζω τα υλικά στη γάστρα μαζί με τα υγρά, προσθέτω το λάιμ κομμένο στα τέσσερα και τα τακτοποιώ κάτω από τα ρολάκια κοτόπουλο. Κλείνω τη γάστρα και προγραμματίζω μαγείρεμα στο high για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα ρολάκια και να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Χειμώνας
Υλικά
    Για τα ρολάκια
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με το δέρμα
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τα λαχανικά
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2-3 κλωναράκια σέλερι
  • 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • Χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τα ρολάκια
  1. Ζητάω από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκκαλο από το στήθος αφήνοντας το εξωτερικό δέρμα. Πλένω καλά τα κρέατα και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα στήθια οριζόντια στη μέση ανοίγοντάς τα σαν βιβλίο. Τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά, και χτυπάω λίγο με τον μπάτη για να γίνουν πιο λεπτά και πιο πλατιά. Το ίδιο κάνω και με τα φιλέτα από μπούτι (τα τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα και τα χτυπάω λίγο να γίνουν πιο λεπτά). Στρώνω το πρώτο φιλέτο στήθος και το «επεκτείνω» προσθέτοντας 1-2 κομμάτια από το μπούτι έτσι ώστε να σχηματίσω ένα παραλληλόγραμμο. Αλατοπιπερώνω, αλείφω με 1 κουταλιά μουστάρδα και πασπαλίζω με κάρι. Στρώνω τις μισές φέτες κεφαλοτύρι και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό, από την μεριά που έχω απλώσει το μπούτι και να καταλήξω στο τέλος το δέρμα του στήθους να είναι στην εξωτερική πλευρά και να καλύπτει όλο το ρολό. Το βάζω στο ειδικό δίχτυ (αν δεν έχω, το δένω με σπάγκο μαγειρικής). Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

  2. Για το φαγητό
  3. Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά (γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότα, σέλερι) και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Πλένω το μήλο, αφαιρώ τους πυρήνες και το κόβω στα τέσσερα.

  4. Ρολάκια κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κάρι, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Βυθίζω πρώτα τα ρολάκια κοτόπουλο για να «βραχούν» και τα μεταφέρω στην ηλεκτρική γάστρα Sencor. Ρίχνω στο μπολ όλα τα λαχανικά και το μήλο και ανακατεύω με τα χέρια μου. Αδειάζω τα υλικά στη γάστρα μαζί με τα υγρά, προσθέτω το λάιμ κομμένο στα τέσσερα και τα τακτοποιώ κάτω από τα ρολάκια κοτόπουλο. Κλείνω τη γάστρα και προγραμματίζω μαγείρεμα στο high για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα ρολάκια και να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά.

Keywords: ρολάκια κοτόπουλο λαχανικά γάστρα

Σας ευχαριστώ!