Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι

Ρυζοσαλάτα με αρακά, γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με κάρι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 300 γρ. αρακάς (καθαρό βάρος), φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 300 γρ. γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 αγγούρι μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, χονδροσπασμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ρύζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω κρύο νερό ώστε να το καλύψει κατά 2 - 3 δάχτυλα, αλατίζω και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 12 - 15 λεπτά. Το στραγγίζω από λεπτό σουρωτήρι, το ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζω ξανά, καλά.

  2. Καθαρίζω την κατσαρόλα, βάζω να βράσει εκεί μπόλικο αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 6 - 7 λεπτά (ο φρέσκος μαγειρεύεται συντομότερα) και τον στραγγίζω καλά. Στο ίδιο νερό βράζω και τις γαρίδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζω και τις ξεφλουδίζω.

  3. Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ρίχνω τον αρακά, το ρύζι, τις γαρίδες, το αγγούρι και το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.

  4. Σάλτσα γιαουρτιού
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρι και τη μουστάρδα.

  6. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλατιέρα, ανακατεύω καλά και αν θέλω σκορπίζω από πάνω τα φιστίκια.

Keywords: ρυζοσαλάτα με αρακά

Σας ευχαριστώ!