Βάζω το ρύζι σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτω κρύο νερό ώστε να το καλύψει κατά 2 - 3 δάχτυλα, αλατίζω και το βράζω σε μέτρια φωτιά για 12 - 15 λεπτά. Το στραγγίζω από λεπτό σουρωτήρι, το ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζω ξανά, καλά.
Καθαρίζω την κατσαρόλα, βάζω να βράσει εκεί μπόλικο αλατισμένο νερό και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 6 - 7 λεπτά (ο φρέσκος μαγειρεύεται συντομότερα) και τον στραγγίζω καλά. Στο ίδιο νερό βράζω και τις γαρίδες για 5 λεπτά, τις στραγγίζω και τις ξεφλουδίζω.
Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ρίχνω τον αρακά, το ρύζι, τις γαρίδες, το αγγούρι και το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρι και τη μουστάρδα.
Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλατιέρα, ανακατεύω καλά και αν θέλω σκορπίζω από πάνω τα φιστίκια.
Σας ευχαριστώ!