Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρύζι φουρνιστό με γιαούρτι και τυριά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 3 φλιτζ. τσαγιού μεσόσπερμο ελληνικό ρύζι γλασέ
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα μέχρι να αφρίσουν
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση/Instructions
  1. Βράζω το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζω καλά, και το αδειάζω σε μια λεκανίτσα και προσθέτω το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά, το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό), αλάτι και πιπέρι.

  2. Αλείφω με το βούτυρο ένα μέτριο, βαθύ ταψί, αδειάζω το ρύζι και ισιώνω την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.

  3. Ψήνω το ρύζι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Όταν το ρύζι αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια το βγάζω, το αφήνω να κρυώσει λίγο, το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: ρύζι φουρνιστό με γιαούρτι,τυριά

Σας ευχαριστώ!