Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ριγκατόνι με χταποδάκι

Ριγκατόνι με χταποδάκι
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο ριγατόνι ΗΛΙΟΣ
  • 1 κιλό χταπόδι, κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. χυμό ντομάτας
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 1 κουτ. σούπας κεδροκούκουτσα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι, προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό, τη δάφνη, τους γλυκάνισους και τα κεδροκούκουτσα και βράζω σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 35-40 λεπτά. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το ψιλοκόβω. Κρατάω τα υγρά της κατσαρόλας.

  2. Σε ένα γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα ριγκατόνι, το χυμό ντομάτας και το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού. Προσθέτω περίπου 500 ml βραστό νερό και αφήνω να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Ρίχνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια.

    Ανακατεύω και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ριγκατόνι, ζυμαρικά, χταπόδι, χταποδάκι, φινόκιο, ντοματίνια, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!