Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα το χταπόδι, προσθέτω 1 φλιτζάνι νερό, τη δάφνη, τους γλυκάνισους και τα κεδροκούκουτσα και βράζω σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 35-40 λεπτά. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το ψιλοκόβω. Κρατάω τα υγρά της κατσαρόλας.
Σε ένα γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα ριγκατόνι, το χυμό ντομάτας και το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού. Προσθέτω περίπου 500 ml βραστό νερό και αφήνω να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Ρίχνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια.
Ανακατεύω και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!