\n | \n | \n | \n \n | \n |
30΄ | \n30΄ | \n4 - 6 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Σε περιοχές της Λακωνίας η μαγειρίτσα δεν είναι άσπρη και αυγοκομμένη, αλλά κοκκινιστή. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σούπα), είτε επάνω σε ένα λοφάκι από σπυρωτό πιλάφι! | \n|
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
Βάζω τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα ζεματίζω για 3 - 4 λεπτά. Τα στραγγίζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα ψιλοκόβω. \nΣε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και το νερό με τον πελτέ. \nΑλατοπιπερώνω, ρίχνω τη δάφνη, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτω τα ψιλοκομμένα χόρτα και λαχανικά και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω και το μάραθο (ή τον άνηθο), ανακατεύω και σερβίρω. | \n
Βάζω τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει και τα ζεματίζω για 3 - 4 λεπτά. Τα στραγγίζω, τα αφήνω να κρυώσουν και τα ψιλοκόβω.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και το νερό με τον πελτέ.
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη δάφνη, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτω τα ψιλοκομμένα χόρτα και λαχανικά και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω και το μάραθο (ή τον άνηθο), ανακατεύω και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!