Print Options:

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Ραβανί με ινδοκάρυδο
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 40 40 mins Total Time: 55 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 6
Υλικά
  • 340 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, Ήλιος
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 160 ml σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ινδοκάρυδο, για το σερβίρισμα
  • Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύω τη ζάχαρη με το νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  2. Για το ραβανί
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Προσθέτω το σπορέλαιο και το γιαούρτι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
    Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

  5. Βγάζω το γλυκό από το φούρνο, χαράζω σε κομμάτια και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι, πασπαλίζω με ινδοκάρυδο και κόβω σε κομμάτια.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ραβανί, ρεβανί, γιαούρτι, ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι, σιροπιαστό, παραδοσιακό,

Σας ευχαριστώ!