Print Options:

Ραβανί αφράτο με κρέμα ινδοκάρυδο

Ραβανί αφράτο με κρέμα ινδοκάρυδο
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 45 mins Total Time: 1 hr 15 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 10
Υλικά
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το σιρόπι
  • 500 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • Για την κρέμα ινδοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 ml γάλα
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • λίγο ινδοκάρυδο καβουρδισμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
    Για το ραβανί
  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζω σε λειτουργία το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Αφήνω να χτυπηθούν για 5 λεπτά και σταματάω το μίξερ.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνα καλά ταψάκι 20x30 εκ. Αδειάζω το μείγμα του ραβανί και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

  3. Βγάζω το ραβανί από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
    Ρίχνω το χλιαρό σιρόπι και το αφήνω μέχρι να το γλυκό να το απορροφήσει εντελώς.

  4. Για το σιρόπι
  5. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά το αφήνω να γίνει χλιαρό.

  6. Για την κρέμα ινδοκάρυδο
  7. Ραβανί αφράτο με κρέμα ινδοκάρυδο

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με το γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη. Προσθέτω σε αργή ροή το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω. Αφήνω την κρέμα να γίνει χλιαρή, την αδειάζω επάνω στο ραβανί και την απλώνω καλά. Πασπαλίζω με έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!