Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουρές αρακά

Πουρές αρακά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 42 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο)
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνω τον αρακά. Τον βράζω για 10 - 12 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που ρίχνω τον αρακά στην κατσαρόλα) και τον στραγγίζω καλά. Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο, τον βάζω για περίπου 20 λεπτά.

  2. Τον βάζω στον κάδο του μπλέντερ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο (ή όποιο άλλο μυρωδικό επιλέξω). Χτυπάω τα υλικά για τουλάχιστον 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχτούν καλά, χωρίς απαραίτητα ο αρακάς να πολτοποιηθεί εντελώς –απεναντίας, θέλω μικρά κομματάκια του στο μείγμα.

  3. Δοκιμάζω και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι. Τον σερβίρω χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Απολαυστικό πιάτο βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Πλούσια συνταγή σε φυλλικό οξύ, το οποίο ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία και το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, ο αρακά παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και β- καροτένιο που αναβαθμίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία και ενισχύουν την παραγωγή μελατονίνης! Παρούσες και οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τη θρεπτική αξία του πιάτου συμπληρώνουν το φρέσκο τυρί κρέμα και το στραγγιστό γιαούρτι, τα οποία ενισχύουν την απόδοσή του σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ θρεπτική συνταγή!

Keywords: πουρες αρακα

Σας ευχαριστώ!