Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) ρίχνω το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και το αλάτι και ανακατεύω. Σε ένα μικρότερο μπολάκι ανακατεύω με ένα πιρούνι τη μαγιά με ελάχιστο από το χλιαρό νερό, μέχρι να λιώσει, και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνω το μείγμα της μαγιάς στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτω το υπόλοιπο νερό και το ελαιόλαδο και αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου (ή με τα εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ), μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και το αλεύρι να απορροφήσει το νερό. Αν χρειαστεί, ρίχνω σταδιακά λίγο χλιαρό νεράκι ακόμα, ζυμώνοντας.
Συνεχίζω το ζύμωμα για 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Τη μεταφέρω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τις γροθιές μου για άλλα 10 λεπτά (ή συνεχίζω το ζύμωμα στο μίξερ πάγου για άλλα 5 - 6 λεπτά), μέχρι να γίνει πολύ μαλακή και ιδιαίτερα ελαστική.
Τη μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη), τη σκεπάζω με ένα καθαρό πανάκι και την αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό, ήσυχο μέρος, για περίπου 2 ώρες.
Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με γρήγορες κινήσεις για μερικά δευτερόλεπτα για να ξεφουσκώσει λίγο. Τη χωρίζω σε δύο ίσα μέρη (ή σε 4 μικρότερα ίσα μέρη), τα πλάθω σε καρβέλια και τα τοποθετώ σε απόσταση μεταξύ τους σε μια λαμαρίνα (ή στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου), την οποία έχω στρώσει με λαδόκολλα.
Αλείφω τα καρβέλια με ελάχιστο νεράκι και τα πασπαλίζω με τις επιπλέον νιφάδες βρώμης. Τα ξανασκεπάζω με πετσέτες ή με μια ελαφριά κουβέρτα και τα βάζω ξανά σε ένα χλιαρό μέρος για άλλες 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ψήνω τα καρβέλια για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά ακόμα. Τα βγάζω από το φούρνο, τα βάζω σχετικά γρήγορα σε μια σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψω.
Σας ευχαριστώ!