Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψωμί με δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι

Ψωμί με δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 35 λεπ Cook Time: 55 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 1
Υλικά
  • 650 γρ. αλεύρι δίκοκκο Μύλοι Δάκου
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
  1. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω το χτυπημένο αυγό και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα.

  3. Κάνω μια λακκούβα στο μπολ με τα στεγνά υλικά και ρίχνω εκεί το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύω αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια (ή εξαρχής με το «γάντζο» του μίξερ), μέχρι να φτιάξω μια μάζα μαλακή και λεία. Τη ζυμώνω για περίπου 8 λεπτά με τα χέρια (ή για άλλα 5 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να μαλακώσει καλά και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

  4. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τα χέρια για άλλα 6 – 8 λεπτά (ή για άλλα 5 λεπτά στο μίξερ), μέχρι να γίνει αφράτη, μαλακή, ελαστική και να μην κολλά πια στα χέρια. Την πλάθω σε καρβέλι, το χαράζω σταυρωτά με ένα μαχαίρι, πασπαλίζω με λίγο αλεύρι και το μεταφέρω στη λαμαρίνα (ή στο ταψί).

  5. Ψήνω για περίπου 50 - 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει ωραία. Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα πριν το κόψω.

Keywords: ψωμί με δίκοκκο αλεύρι,γιαούρτι

Σας ευχαριστώ!