Print Options:

Ψητό κοτόπουλο με 3 εύκολα ντιπ

Ψητό κοτόπουλο με 3 εύκολα ντιπ
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο καθαρισμένο ολόκληρο περίπου 1.500-1.800 γρ.
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη ή Ντιζόν
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 500 ml μπύρα Lager
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σάλτσα πικάντικη
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 1-2 κουτ. σούπας Sriracha sauce
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Σάλτσα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σάλτσα τυριού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. τριμμένο πικάντικο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. ντοματίνια
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω την ψησταριά bbq στους 200°C.
    Βάζω το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνω τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και τη ρίγανη και το αλείφω ολόγυρα. Ραντίζω με το λεμόνι και περιχύνω με το μέλι.

  2. Γεμίζω την κοτοπουλιέρα με τη μπύρα και το σκόρδο και τοποθετώ το κοτόπουλο όρθιο. Μεταφέρω την κοτοπουλιέρα στο bbq, κλείνω το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα. Περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγω την ψησταριά και τοποθετώ τα ντοματίνια στη σχάρα. Κλείνω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο.

  3. Ψητό κοτόπουλο με 3 εύκολα ντιπ

    Βγάζω το κοτόπουλο από το bbq και το σερβίρω με τα 3 νόστιμα ντιπ και τα ψητά ντοματίνια.

Σας ευχαριστώ!