Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψαρονέφρι με σταφύλια και σάλτσα κρασιού με κάρι

Ψαρονέφρι με σταφύλια και σάλτσα κρασιού με κάρι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 3 μήλα κόκκινα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • ½ κουτ. σούπας τζίντζερ, σε σκόνη
  • 600 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. άσπρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, χωρισμένα στις ρώγες τους και πλυμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζω τα μήλα, τα κόβω στα τέσσερα και αφαιρώ κουκούτσια και πυρήνες. Τα ραντίζω αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ψαρονέφρι, ολόκληρο, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
    Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το κάρι και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά.

  3. Σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτω τα κομμένα μήλα και τα σταφύλια και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι να μήλα να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, ωστόσο καλό είναι να το αποφύγω για να μην χάσω την «κρασάτη» γεύση της σάλτσας.

  4. Διαλύω το κορν φλάουρ σε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Αφήνω το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβω σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2 εκ. Τις μοιράζω σε πιάτα, προσθέτω τα μήλα και τα σταφύλια και περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
    Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή καρότου.

Keywords: ψαρονέφρι με σταφύλια,σάλτσα κρασιού με κάρι

Σας ευχαριστώ!