Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 800 - 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε 2 - 3 κομμάτια)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 200 γρ. γραβιέρα Καλογεράκη, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (στεγνές, και όχι από βαζάκι με λάδι), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια (600 ml) ζωμός λαχανικών που φτιάχνω από μια συσκευασία σπιτικό λαχανικών Knorr
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Helmanns
  • 100 γρ. γραβιέρα Καλογεράκη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ανοίγω τα ψαρονέφρια και τα ισιώνω πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με ρίγανη. Στο κέντρο κάθε φιλέτου, κατά μήκος τους, μοιράζω τα μπαστουνάκια γραβιέρας και τις λωρίδες λιαστής ντομάτας. Τυλίγω τα φιλέτα σε μακριά ρολά και τα δένω με σπάγγο μαγειρικής.

  2. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική και σοτάρω τα ρολά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα προσεκτικά. Βγάζω τα ρολά σε ένα πιάτο και ρίχνω στο το τηγάνι το κρεμμύδι για να σοταριστεί. Επαναφέρω τα ρολά και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί τα αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός. Τον αφήνω να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω τα ρολά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τη μουστάρδα, τα 100 γρ. γραβιέρα και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Keywords: ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα,λιαστές ντομάτες

Σας ευχαριστώ!