Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψαρομπιφτέκια με τριμμένο καρότο

Ψαρομπιφτέκια με τριμμένο καρότο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου
  • 3 παξιμάδια κριθαροκουλούρες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα.

  2. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα παξιμάδια καλά μουλιασμένα σε νερό και στραγγισμένα, τα αυγά, τον άνηθο, τα καρότα, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ, το κρεμμύδι ,την πάπρικα, το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα μπιφτεκάκια. Σε ένα ταψάκι στρώνω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ πάνω τα μπιφτεκάκια. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C από 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά.
    Σερβίρω τα ψαρομπιφτεκάκια σε μπουφέ.

Keywords: ψαρομπιφτέκια με τριμμένο καρότο

Σας ευχαριστώ!