Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ψάρι με ταλιατέλες λαχανικών, στο χαρτί

Ψάρι με ταλιατέλες λαχανικών, στο χαρτί
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 φιλέτα γλώσσας ή μπακαλιάρο φρέσκα ή κατεψυγμένα, βάρους 180 – 200 γρ. το καθένα (με το δέρμα ή χωρίς)
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άνηθος ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα γλώσσας. Ρίχνω τις φέτες των λαχανικών σε ένα μπολ και τις αλατοπιπερώνω. Αν θέλω, πασπαλίζω και λίγο από τον άνιθο για περισσότερη γεύση.

  2. Σε ένα φύλλο λαδόκολλας στρώνω τα μισά λαχανικά και τοποθετώ το ένα φιλέτο γλώσσας από πάνω. Ραντίζω με το μισό ελαιόλαδο και το μισό χυμό λεμονιού. Κλείνω καλά τη λαδόκολλα και τοποθετώ το πακέτο σε μια λαμαρίνα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το δεύτερο φιλέτο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

  3. Ψήνω τα ψαράκια για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
    Ανοίγω με προσοχή τα πακέτα, πασπαλίζω με τον άνιθο και σερβίρω.

Keywords: ψάρι με ταλιατέλες λαχανικών

Σας ευχαριστώ!