Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πρασοχυλοπιτάκι γκρατινέ

Πρασοχυλοπιτάκι γκρατινέ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 200 γρ. χυλοπίτες «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ», ΗΛΙΟΣ
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε χονδρές ροδέλες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. τυρί μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Ανακατεύω για 1 - 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν πολύ καλά και να στεγνώσουν καλά από τα υγρά τους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.

  2. Βράζω τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω καλά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Μεταφέρω τις χυλοπίτες σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτω τα σοταρισμένα πράσα και το μπλε τυρί και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνω τα υλικά στο ταψί. Τέλος, πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνω για 20 λεπτά. Μετά γυρίζω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ψήνω για άλλα 5 λεπτά, ώστε το τυρί να ροδίσει.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους προστασία! Στη συνταγή αυτή περιλαμβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία!

Keywords: πρασοχυλοπιτάκι γκρατινέ

Σας ευχαριστώ!