Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού

Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Courses
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. αντίδια, καθαρισμένα (θα μείνουν περίπου 400 γρ. καθαρό βάρος), πλυμένα, καλά στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί (πίκλες), ξεπλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • Για τη βινεγκρέτ μελιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Βινεγκρέτ μελιού
  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ και το μέλι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε το ξίδι και στη συνέχεια το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το μπολάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Σαλάτα
  3. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε καλά τα αντίδια, τα αγγουράκια τουρσί και τα καρότα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ μελιού και ανακατεύουμε.

Keywords: πρασινη σαλατα βινεγκρετ μελιου

Σας ευχαριστώ!