Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουγκιά λαχανικών με ανθότυρο στο φούρνο

Πουγκιά λαχανικών με ανθότυρο στο φούρνο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλο πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο)
  • 2 λεπτά κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένη, ψιλοκομμένη
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα πρώτα στη μέση κατά μήκος και μετά σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φουντίτσες μπρόκολου, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 γεμάτο φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος (ή μισό-μισό με μάραθο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ελάχιστα. Μετριάζω τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύω και προσθέτω το σκόρδο και το μπρόκολο. Ανακατεύω απαλά και σοτάρω για 2 λεπτά.

  2. Χαμηλώνω καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά.

  3. Ρίχνω το θυμάρι και την πάπρικα, ανακατεύω απαλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αδειάζω το περιεχόμενο σε μια μεγάλη και λεπτή σήτα και το αφήνω να στραγγίξει από τα υγρά του για 10 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ανθότυρο και το αυγό, χτυπώντας με το σύρμα. Προσθέτω τον άνηθο και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα στραγγισμένα λαχανικά και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα.

  5. Πουγκιά
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου.

  7. Λαδώνω ένα φύλλο κρούστας και το κόβω κατά μήκος στη μέση. Στη μία στενή άκρη κάθε κομματιού βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα των λαχανικών. Φέρνω τις πλαϊνές άκρες του κάθε κομματιού προς τα μέσα και τυλίγω σε ρολό. Βάζω τα δύο ρολά στο λαδωμένο ταψί.

  8. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα -κάθε πακέτο φύλλων περιέχει περίπου 10 - 11 φύλλα επομένως θα ετοιμάσω 20 - 22 πουγκάκια.

  9. Τα λαδώνω στην επιφάνειά τους και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: πουγκια λαχανικων με ανθοτυρο

Σας ευχαριστώ!