Print Options:

Πουτίγκα με τσουρέκι και κρέμα αμυγδάλου

Πουτίγκα με τσουρέκι και κρέμα αμυγδάλου
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 6
Υλικά
  • 1 μεγάλο έτοιμο τσουρέκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γλυκό κουταλιού κυδώνι
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Επιπλέον υλικά
  • 60 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι.

  2. Βάζω το τσουρέκι στον πάγκο της κουζίνας και το κόβω οριζόντια και κάθετα στη μέση δημιουργώντας τέσσερις μεγάλες φέτες. Βάζω τις φέτες τσουρεκιού στο ταψάκι με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και με ένα πινέλο, τις αλείφω με τα 100 ml κρέμα γάλακτος, για να ποτίσουν καλά. Σκορπίζω το γλυκό κουταλιού σε όλη την επιφάνεια του τσουρεκιού.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το βούτυρο, την πούδρα αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Μοιράζω την κρέμα στις δύο φέτες τσουρεκιού, απλώνοντάς την καλά. Πασπαλίζω με τα φιλέ αμυγδάλου και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Πουτίγκα με τσουρέκι και κρέμα αμυγδάλου

    Βγάζω την πουτίγκα από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!