Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουτίγκα με τσουρέκι, φράουλες και σοκολάτα

Πουτίγκα με τσουρέκι, φράουλες και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 4 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι ή μπριος
  • 350 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • ½ φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Αλείφω με λίγο από το μετρημένο βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος. Τοποθετώ στη σειρά τις φέτες τσουρεκιού και με ένα κουτάλι ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο. Βάζω τις μισές φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ.

  3. Σκορπίζω τις υπόλοιπες φράουλες ανάμεσα στις φέτες μπριος και αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος.
    Προσθέτω τις πολτοποιημένες φράουλες και σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας.
    Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνω το γλυκό για 15 λεπτά και σερβίρω.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.

Keywords: πουτίγκα με τσουρέκι

Σας ευχαριστώ!