Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1½ κιλό γλυκοπατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τις κομμένες γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να μην διαλύονται.

  2. Τις λιώνω με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών –αποφεύγω να τις πολτοποιήσω με το μπλέντερ ή το μούλτι γιατί ο πουρές γίνεται κολλώδης.

  3. Τον μεταφέρω σε ένα μπολ και προσθέτω τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Keywords: πουρες γλυκοπατατας μουσταρδα

Σας ευχαριστώ!