Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύω να λιώσει η σόδα και αδειάζωτο μείγμα στο μπολ. Προσθέτω το μπράντι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και ψήνω στους 180°C αερόθερμο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω την πίτα σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ, με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα. Προσθέτω λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύω καλά με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Μεταφέρω το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και το ξύσμα και ανακατεύω. Μεταφέρω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την πίτα σε 2 δίσκους. Αφρατεύω την κρέμα με το σύρμα και τη μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνω την μισή κρέμα στο ένα δίσκο και καλύπτω με τον δεύτερο. Καλύπτοω με την υπόλοιπη κρέμα και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Λίγο πριν το σερβίρισμα, στολίζω με τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού.
Βάζω τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι να λιώσει και να καραμελώσει. Βάζω τις φέτες πορτοκαλιού, ανακινώ το τηγάνι για να καλυφθούν με την καραμέλα και τις βγάζω σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ
Σας ευχαριστώ!