Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Poke cake με κεράσια

Poke cake με κεράσια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 35 λεπ Total Time: 1 ώρα 35 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για το κέικ
  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 300 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • Για τη σάλτσα κεράσι
  • 700 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι, πολτοποιημένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την κρέμα
  • 420 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 85 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Φρέσκα κεράσια για την επιφάνεια
Εκτέλεση
    Για το κέικ
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά ένα ταψάκι 22x33 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω μαζί για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω τα μισά στεγνά υλικά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια. Συνεχίζω το χτύπημα και προσθέτω και τα υπόλοιπα στεγνά υλικά. Μόλις ομογενοποιθούν σε ένα ενιαίο μείγμα σταματάω το μίξερ.

  3. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα για να είναι παντού ισόπαχο και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο.

  4. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά. Με ένα ξύλινο κουτάλι κάνω τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Αδειάζω το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνω να απορροφηθεί από το κέικ.

  5. Για τη σάλτσα κεράσι
  6. Βάζω τον πουρέ κερασιών, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.

  7. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στο κέικ και την απλώνω να καλύψει όλη την επιφάνεια του κέικ. Η σάλτσα θα γεμίσει τις τρύπες που έχω κάνει αλλά θα μείνει και ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

  8. Για την κρέμα
  9. Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και η κρέμα να γίνει λεία.

  10. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο και το καλύπτω με την χτυπημένη κρέμα. Στολίζω με φρέσκα κεράσια και σερβίρω.

Keywords: poke cake με κεράσια

Σας ευχαριστώ!