Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη ρακή ή το τσίπουρο, και λίγο αλάτι. Προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύω συνεχώς με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά. Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνω για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Χωρίζω τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνω για ακόμη 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα τυριά, το μέλι και την κανέλα.
Τοποθετώ ένα μπαλάκι ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό πιτάκι. Βάζω στο κέντρο 1-2 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα των τυριών και με τα δάχτυλά μου «σηκώνω» τη ζύμη γύρω από το δισκάκι φέρνοντάς την στο κέντρο για να εγκλωβίσω το τυρί. Πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να κλείσει καλά και βάζω το πιτάκι και πάλι στον πάγκο. Πιέζω απαλά με τον πλάστη και ανοίγω την πίτα διαμέτρου περίπου 15-18 εκ. Βάζω την πιτούλα στην άκρη, την σκεπάζω και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες.
Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Βάζω μια μια τις πίτες και τις ψήνω για 1-1½ λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρω ζεστές με μέλι και πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και κανέλα.
Σας ευχαριστώ!