Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτσα τηγανητή

Πίτσα τηγανητή
<!-- [lt_recipe name="ΠΙΤΣΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ" servings="2" prep_time="10M" cook_time="15M" summary="Γρήγορη, εύκολη και κυρίως με αυτή την ένοχη νοστιμιά του… τηγανητού μεζέ." print="yes" ingredients="Για τη ζύμη;225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο;2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;4 κουτ. σούπας νερό;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Για τη γέμιση;4 – 5 κουτ. σούπας ντοματοπελτές;1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, στραγγισμένα;1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη;½ φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τσένταρ (ή κασέρι), τριμμένο;1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες;2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;λίγη ξερή ρίγανη;λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι" ]Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύω κυκλικά με τα χέρια μου, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να φτιάξω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν προκύψει σφικτή, προσθέτω λίγο κρύο νερό και ζυμώων για 1 – 2 λεπτά ακόμα.;Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο όση και του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσω (περίπου 28 εκ.);Για την πίτσα: Ζεσταίνω στο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και εφαρμόζω καλά τη ζύμη στον πυθμένα του. Την τηγανίζω για 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά και να ροδίσει απαλά. Την αναποδογυρίζω και την τηγανίζω από την άλλη πλευρά για άλλα 2 – 3 λεπτά. Αλείφω τη ζύμη με τον τοματοπελτέ και σκορπίζω στην επιφάνεια όλα τα υλικά της γέμισης. Τηγανίζω για άλλα 5 – 6 λεπτά, χαμηλώνοντας ελαφρά τη φωτιά.;Εναλλακτικά, μόλις τηγανίσω τη σκέτη ζύμη, τη βγάζω από το τηγάνι, απλώνω επάνω της τα υλικά της γέμισης και μεταφέρω την πίτσα σε προθρμασμέο γκριλ όπου την ψήνω για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.;Τη σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 4 - 5 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τσένταρ (ή κασέρι)
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύω κυκλικά με τα χέρια μου, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να φτιάξω μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν προκύψει σφικτή, προσθέτω λίγο κρύο νερό και ζυμώνω για 1 - 2 λεπτά ακόμα.

  2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με διάμετρο όση και του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσω (περίπου 28 εκ.)

  3. Ζεσταίνω στο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και εφαρμόζω καλά τη ζύμη στον πυθμένα του. Την τηγανίζω για 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά και να ροδίσει απαλά. Την αναποδογυρίζω και την τηγανίζω από την άλλη πλευρά για άλλα 2 - 3 λεπτά. Αλείφω τη ζύμη με τον τοματοπελτέ και σκορπίζω στην επιφάνεια όλα τα υλικά της γέμισης. Τηγανίζω για άλλα 5 - 6 λεπτά, χαμηλώνοντας ελαφρά τη φωτιά.

  4. Εναλλακτικά, μόλις τηγανίσω τη σκέτη ζύμη, τη βγάζω από το τηγάνι, απλώνω επάνω της τα υλικά της γέμισης και μεταφέρω την πίτσα σε προθερμασμένο γκριλ όπου την ψήνω για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
    Τη σερβίρω αμέσως.

Keywords: πίτσα τηγανητή

Σας ευχαριστώ!